Molnár Család WEBoldala

családi események

RAKOTT TARJA

MÉZES SZŰZPECSENYE

RAKOTT CSIRKEMELL 

FRANCIA TEPSISKRUMPLI 

CUKKINIS CSIRKE 

SAJTOKKAL RAKOTT CUKKINI 

TEPSIS CSÜLÖK 1  

TEPSIS CSÜLÖK 2  

TÚRÓS-TEPSIS PÁRIZSI 

TEJSZÍNES CSIRKEMELL 

MAGYAROS TEPSISKRUMPLI 

KECSKESAJTOS ÉDESKÖMÉNY  

GYORS TEPSISKRUMPLI 

TEPSIS KARAJ 7

TEPSIS TEJFÖLÖS CSIRKE 

TEPSIS CSIRKECOMB  

PASIFOGÓ TARJA  

SAJTOS TEJSZÍNES,  RÁNTOTT SÜTŐBEN  

SAJTOS TEJSZÍNES, SÜTŐBEN  

SAJTOS TEJSZÍNES, KRUPLIVAL EGYÜTT  

 

RAKOTT TARJA

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli tarja
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál darált dió
  • 2 dl ketchup
  • 4 vékony szelet angolszalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt  kolbász
  • kevés cukor
  • törött feketebors

Elkészítés:

Tűzálló tál aljára terítünk 4 szelet húst, gyengén sózzuk, borsozzuk, majd 1-1 szelet angolszalonnát teszünk rá. 

A tisztított és karikára vágott vöröshagymával beborítjuk, majd a lehéjazott és vékonyra szeletelt kolbászt rakjuk rá. A maradék 4 hússzelettel betakarjuk. 

A tejszínt összekeverjük a ketchuppal, a darált dióval, sóval, kevés cukorral, majd ráöntjük a húsra. 

A tálat lefedjük, és előmelegített forró sütőben közepes lángon sütjük kb. 1 óra 20 percen át. Burgonyakrokett illik hozzá.

 

MÉZES SZŰZPECSENYE

Hozzávalók:

  • 70 dkg szűzpecsenye
  • 1 csomag bacon
  • mustár
  • méz
  • olaj
  • bors

Néhány evőkanál mézet és mustárt keverj össze, és szórd meg sóval, borssal. A húst dörzsöld be vele, és tedd hűtőbe néhány órára. Egy jénai tálat bélelj ki baconnel, tedd rá a bepácolt pecsenyehúst, és takard be a maradék szalonnával. Önts rá pici olajat, fedd le alufóliával, és előmelegített sütőbe tedd be. Ha már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

 

RAKOTT CSIRKEMELL

Hozzávalók:

  • 4-5 db nagyobb csirkemellfilé
  • májkrém
  • hagyma
  • mustár
  • ketchup
  • piros arany
  • chiliszósz
  • szeletelt szalonna
  • sajt
  • bors

Elkészítés:

A megmosott, kiklopfolt csirkemell mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk. A májkrémet, a hagymát, a mustárt, a ketchupot, a piros aranyat, a chiliszószt botmixerrel/turmixgéppel összedolgozzuk. Egy őzgerincformát kikenünk zsírral, majd beleteszünk egy réteg csirkemellet, megkenjük a szósszal, 1-2 szeletelt szalonnát teszünk rá, majd erre sajtot reszelünk. Így rétegezzük, amíg van alapanyagunk, a tetejére bővebben teszünk reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük.

FRANCIA TEPSISKRUMPLI

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 1 kg vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg darabolt bacon
  • 50 dkg sajt (legalább 3 féle)
  • bors (frissen őrölt)
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • majoránna (morzsolt)

Elkészítés:

A bacont egy nagyobb serpenyőben forgatjuk meg kissé, hogy zsírt eresszen, majd szedjük ki egy tálba. Ebben a zsírban dinszteljük meg a 2-3 mm vastag karikákra vágott hagymát.

Vegyünk elő egy mély tepsit, és rétegeljük rá a hozzávalókat a következő sorrendben (alulról felfelé haladva):

- bacon fele
- krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
- gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- hagyma fele
- rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban morzsoltan
- krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
- gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- hagyma fele
- rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban
- maradék krumpli, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors

Fedjük le alufóliával, majd tegyük 160-180 fokos sütőbe. Ellenőrizzük egy villával a krumpli puhaságát, ha jó, vegyük le az alufóliát, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, a sajtok tetejére szórjunk rá egy adagnyit a morzsolt rozmaring, kakukkfű, majoránna trióból.
Tegyük vissza a sütőbe, majd süssük addig, amíg a sajt megpirul.

Tejföllel tálaljuk.

CUKKINIS CSIRKE

Hozzávalók:

  • 4-6 db csirkecomb vagy -szárny
  • 1 kg (új)burgonya
  • 3-5 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2-4 db cukkíni
  • olívaolaj
  • babérlevél
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • fehérbor

Elkészítés:

(A fenti mennyiség egy közepes méretű - gáztepsinél kisebb- magas falú tepsibe passzol, és 4 főre szól.)

A tepsi aljára öntöm az olívaolajat (persze lehet sima étolajjal is), körülbelül annyit, hogy vékonyan befedje mindenhol. Az olajba szórom a fűszereket: 4-5 babérlevelet, 3-4 kisebb ágacska rozmaringot (vagy úgy 1 teáskanál őrölt rozmaringot), és a kakukkfüvet (ez is 1 teáskanálnyi). Ezek után a hagyma következik. Elnegyedelem a lilahagymát, mivel mi nagyon szeretjük, így én 4-5 fejet szoktam, illetve 5-6 gerezd fokhagymát. Ezeket is a tepsibe szórom az olajra. Erre jön a burgonya, amit nem karikákra vágok, hanem csak elnegyedelek (nagyjából azonos méretűre), s ezt is a tepsibe szórom. Mi négyen vagyunk, ehhez kicsit kevesebb, mint 1 kg krumplit teszek. Már csak a cukkíni hiányzik, amiből nagyságtól, és ízléstől függően teszek bele, szintén nagyobb kockákra vágva (úgy 3x2 centisek lehetnek). Ha még kicsi a cukkíni, úgy 4 darabot teszek rá, ha nagyobb, annak kivágom a magjait, és úgy teszem a tepsibe. Az egész tetejére kerülnek a csirkecombok, vagy szárnyak, amiket besózok, és őrölt rozmaringgal, illetve kakukkfűvel elkevert olajjal bőségesen megkenegetek. Ha az étel összeállításával elkészültem, öntök alá egy kevés fehérbort (nagyjából 1 decit), s alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon 20 percig, majd még 30 percig 220 fokon - az utolsó 10 percben fólia nélkül. Ha elkészült, kiszedem a tepsiből a krumplit, a cukkínit, a húsokat, majd a benne maradt szaftot botmixerrel összemixelem a hagymákkal, s ebből egy - ugyan nem túl esztétikus megjelenésű, de annál zamatosabb - szósz készül, ami a hús mellé nagyon finom. Paradicsom-hagyma-paprikasalátát szoktam készíteni mellé.

SAJTOKKAL RAKOTT CUKKINI
Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 dkg edami sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg füstölt, főtt tarja
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • őrölt bors

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, megtörölgetjük, majd félujjnyi karikákra vágjuk. (Ha a cukkinink magos és vastag, természetesen meghámozzuk, és ki is magozzuk.) A felét kiolajozott tűzálló tálba terítjük, megsózzuk, borsozzuk, és egyenletesen rászórjuk a csíkokra vágott füstölt, főtt tarját, majd mehet rá 10 dkg reszelt edami. Ezután ráterítjük a maradék cukkinit, megfűszerezzük, és leöntjük a tejfölt és a tojássárgája keverékével. Rászórjuk az 5 dkg edami és az 5 dkg füstölt sajtot, rámorzsoljuk a vajat, és forró sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg túlságosan. Addig kell sütni, amíg megpuhul a cukkini, én villával szoktam ellenőrizni.

Megjegyzés:

Én múltkor sült krumplit készítettem hozzá, de köret nélkül is kiváló. Jó étvágyat! :)

TEPSIS CSÜLÖK 1

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű csülök (kb. 1-1,5 kg)
  • szalonna
  • 1-1,5 kg krumpli
  • 1-2 fej hagyma vagy újhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • rozmaring
  • fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

Feltesszük a csülköt főni, mert ő tart a legtovább. A krumplit is megfőzzük héjában, egészben. Miután megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Ha megfőtt a csülök (lehet készen vett, főtt csülök is az alapanyag) szintén felszeleteljük.  A mártást a következőképpen készítjük el: a tejfölt és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a rozmaringot (erős fűszer ugyan, de nem kell sajnálni), sót, borsot, tört fokhagymát. Az így elkészített hozzávalókat rétegesen tepsibe letesszük, közte és a tetejét jól meglocsoljuk a mártással, szalonnával és hagymával megszórjuk. Kb. 30 perc sütés után tálaljuk, mellé adunk fél deci házipálinkát, mert igen nehéz, viszont emlékezetes és nagyon finom étek.

TEPSIS CSÜLÖK 2

Hozzávalók:

  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagyobb hátsó csülök
  • olaj vagy zsír
  • 1 fej fokhagyma
  • őrölt bors
  • friss kapor, petrezselyem vagy más zöldfűszer
  • 5 dl tejföl

Elkészítés:

A csülköt teljesen megfőzöm, hogy a csont ellenállás nélkül kicuppanjona húsból, ha megcsavarintom. A kolompért kockára, a hagymát karikára vágom, lesózom alaposan. Olajat vagy zsírt teszek a tepsi aljára, beleszórom a lesózott krumpli-hagyma koktélt. A csülköt szétszedem, kivágom a bélyegzőt a bőrből (aki szereti rajta hagyhatja :-)), és szétrakom a tepsiben a hagyma-krumpli ágyon. A fokhagymát szétzúzom a kés lapjával, és a hús közé dugdosom. Sózom, borsozom, majd letakarom alufóliával. A sütőbe tolom szaunázni kb. 180 fokon egy órácskára. Ekkorra jó sok szaftot kell, hogy eresszen. No, ennek a szaftnak a nagyját leszedem, a tepsit visszatolom a sütőbe, hogy a csülök megpiruljon.

A mentett szaftot elkeverem a tejföllel és egy csokor apróra vágott FRISS petrezselyemmel vagy kaporral. Amikor a csülök bőre inka színűre pirult, kiveszem, és nyakonöntöm a kikevert fűszeres (esetleg egy kis sajttal gazdagított) öntettel, és visszatolom 200 fokon pirulni kb. 20 percet. Tálaláskor meg lehet szórni egy kis csipet pirospaprikával, de enélkül is eladja magát az étel.

TÚRÓS-TEPSIS PÁRIZSI

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg párizsi
  • 1-2 tojás
  • 25 dkg cérnametélt
  • bors
  • kakukkfû

Elkészítés:

A cérnametéltet kifõzzük, leszûrjük. A túrót egy nagy tálban
elkeverjük a tejföllel és a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, beleszórjuk a kakukkfüvet. A hagymát és a párizsit kockákra vágjuk és jól elkeverjük, végül hozzákeverjük a cérnametéltet, és az egészet egy kivajazott tepsibe vagy tûzálló tálba tesszük, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

TEJSZÍNES CSIRKEMELL

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 dl fehér száraz bor
  • 5 dl tejszín
  • 1 db szép póréhagyma
  • 35 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg főtt füstölt császárszalonna
  • csirke fűszersó
  • kis vaj, vagy Rama, vagy Rama a tepsi aljára
  • olaj a sütéshez
  • Köretnek:
  • rizs
  • kukoricakonzerv
  • hagyma

Elkészítés:

A csirkemelleket fűszerezve kisütjük, de ne ropogósra, hogy a tepsiben majd a szaftból is tudjon felszívni. Közben a póréhagymát felszeleteljük. Egy jénai tál aljára szeletelünk egy kis vajat, ráöntjük a bort, majd ráhelyezzük a csirkemelleket. Egyenletesen ráaszórjuk a felkarikázott póréhagymát. Meglocsoljuk a tejszínnel, kicsit megigazgatunk a húsokat, hogy alul is elkeveredjen a szaft. A főtt füstölt császárszalonnát felkockázva kisütjük, és a tejszín tetejére szórjuk, óvatosan megsózzuk, majd a reszelt füstölt sajttal beborítjuk. Letakarva előmelegített sütőbe tesszük, hogy kicsit összeforrjon, majd a tetejét levéve pirosra sütjük a sajtot. A körethez megfőzzük a rizst, kevés olajon hagymát dinsztelünk, majd összeforgatjuk a rizzsel és a leszűrt kukoricával.

MAGYAROS TEPSISKRUMPLI

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 3 nagy fej hagyma
  • 8 dl tej
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 2-3 kávéskanál pirospaprika (fele lehet csípős)
  • 4 evőkanál olaj
  • finomliszt

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, a burgonyát vékony karikákra. A sonkát és szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony karikákra szeletelem.

A hagymát az olajon arany sárgára pirítom, megszórom a pirospaprikával, és elkeverést követően azonnal felöntöm a tejjel. Felforralom. Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezem a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózok, meghintek liszttel és meglocsolok a hagymás-paprikás tejjel. Így megy ez egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére lisztet szórok, majd hagymás-paprikás tejet öntök. Ha jénai edényben csinálom, akkor megy a mikróba - hőkeverés+mikro 45 perc, majd a végén 5 perc grill. Tepsiben és sütőben ugyanilyen eredményt érhetünk el.

KECSKESAJTOS ÉDESKÖMÉNY

Hozzávalók:

  • 4 db édeskömény
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl tejszín
  • 25 dkg lágy kecskesajt
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

1. Az édesköményt félbevágjuk, a gyökér részét késsel kivágjuk, majd leveleire szedjük.

2. Sós vízben 10-15 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, olívaolajjal kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé helyezzük, a maradék olajjal meglocsoljuk.

3. Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a kecskesajt darabokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-35 percig sütjük, az édeskömény korától függően.

4. A sütőből kivéve 2 evőkanál borecettel meglocsoljuk. Friss bagettel vagy zöldsalátával tálaljuk.

GYORS TEPSISKRUMPLI

Hozzávalók:

Elkészítés:

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, és egyforma darabokra vágjuk /én négybe vágom a krumplit és a hagymát is, ezért mindig kicsi krumplit és kicsi hagymát használok hozzá/. Egy nagy tepsibe rakom az egészet, megszórom sóval, ételízesítővel, borssal, majorannával, pirospaprikával, és öntök rá kb. 1 dl olajat. Jól összekeverem, és beteszem a sütőbe sülni közepes lángon. Néha megkeverem. Kb. 25-30 perc sülés után ráteszem a karikára vágott kolbászt, és még 10 percig sütöm.

Megjegyzés:

Nagyon gyorsan kész van, és isteni finom. Füstli virslivel is nagyon jó!

TEPSIS KARAJ

Hozzávalók:

  • 6 szép szelet sertéskaraj
  • 20 dkg sima és füstölt sajt - bármilyen (pl. karaván, gouda)
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanálk olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • sütőmargarin
  • grill fűszerkeverék

Elkészítés:

A húst bedörzsöljük a grill fűszerkeverékkel jó alaposan, majd szép vékonyra klopfoljuk (a klopfolás fontos!). Kikenünk egy tepsit főzőmargarinnal, belehelyezzük egymás mellé a szeleteket. (Nekem pont akkora a tepsim, hogy a 6 szelet hús kényelmesen elfér benne.) A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, az olívaolajat, és a grill fûszerkeverékkel ízestjük. Ezzel megkenjük, locsoljuk a húsokat, majd lereszeljük a kívánt fajtájú és mennyiségű sajtot. Én füstölt karaván, gomolya, gouda, és frankdammer sajtokat használtam, de bármilyen finom, intenzív ízű megfelelő. (kivéve a trappista, illetve a camambert jellegűek). A reszelt sajtkeverékkel vastagon megrakjuk a szeleteket. Felkarikázzuk vastagabb szeletekre a hagymát és lazán a szeletek közé helyezzük (a sült hagyma nagyon finom!). Elõmelegített sütőben 160-180 fokon 20 percig sütjük, illetve addig, míg a hús megpuhul és a teteje szépen megpirul.

TEPSIS TEJFÖLÖS CSIRKE

Hozzávalók:

  • 1 egész rántani való csirke (vagy bármilyen alakatrésze, comb, szárny...)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál majoranna
  • víz
  • olaj

Elkészítés:

A csirkét szétdarabolod, megmosod. Egy külön tálban összekevered a tejfölt, az ételízesítőt, a majorannát, az olajat és a vizet. Tepsibe teszed a húsdarabokat, nyakonöntöd a kikevert tejföllel, lefeded fóliával, és előmelegített sütőben megsütöd.

TEPSIS CSIRKECOMB

Hozzávalók:

  • 10-12 db csirke felsőcomb
  • szeletelt bacon (de e nélkül is nagyon finom)
  • 1-1,5 nagydobozos tejföl
  • 1 Knorr Francia hagymalevespor
  • kakukkfű
  • bazsalikom

Elkészítés:

A csirkecombokat megszabadítjuk a bőrüktől, és a zsírosabb részektől. Beszórjuk őket mindkét oldalukon kevés sóval, valamint ízlés szerint kakukkfűvel és bazsalikommal. Egy tepsi vagy hőálló tál aljára lefektetünk baconszeleteket, és ezekre tesszük a befűszerezett csirkecombokat. A tejfölben simára keverjük a hagymalevesport. A levesporban vannak sajtgombócok is, ezeket én reszelőn le szoktam reszelni és ettől még finomabb lesz a szósz, ezt is bele kell keverni a tejfölbe. Ha a tejföl nagyon sűrű, érdemes egy kevés tejjel felhígítani, hogy könnyebben el lehessen oszlatni majd a szószt a csirkecombokon. Mikor szépen befedtük vele a húst, akkor lefedjük, és 180 fokos sütőben szépen puhára sütjük, a végén még kicsit fedés nélkül pirítjuk.

PASIFOGÓ TARJA

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt szalonnát teszünk rá. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át. Ekkor kivesszük a sütőből, és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja-szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel.)

Visszatesszuk a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.

 

 

SAJTOS TEJSZÍNES,  RÁNTOTT SÜTŐBEN

 

  • 3 csirkemell szeletelve
  • kevés rizsliszt (eredetileg búzaliszttel készül)
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt (nálam trappista)
  • 3 dl tejszín
  • kevés víz
  • só, bors
  1. Első lépésként lereszeljük a sajtot, majd felkészülünk lelkileg a "panírozásra". (Nem tartozik a kedvenc konyhatechnológiai műveleteim közé.)
  2. A húst felszeleteljük, és ha nem voltunk túl ügyesek és nem lettek egyenletesek a szeletek, akkor húskloffolóval igazítunk rajtuk (két folpack között, mert mosogatni nem szeretek). Sózzuk, borsozzuk. 
  3. Kikészítünk három tányért. Az elsőbe kerül a rizsliszt, a másodikba a két tojás némi vízzel picit felverve, kevés só és bors, a harmadikba pedig a reszelt sajt.
  4. Az elkészült szeleteket egy tepsibe fektetjük. (Ha nincs elég nagy tepsink, akkor érdemes kettőbe tenni, mert a husik nem lehetnek fedésben). Nem teszünk alá sem olajat, sem vizet. Ha megtelt a tepsi, akkor ráborítjuk a tejszínt, és betoljuk az előmelegített sütőbe, szép pirosra sütjük a tetejét.
  1. sütési hőfok:

200°C   sütési mód:  alul-felül sütés 40 perc

 

SAJTOS TEJSZÍNES, SÜTŐBEN

Hozzávalók:

  • 4 személy részére:
  • 8 szelet karaj (de lehet csirke- vagy pulykamell is)
  • 5-6 dkg liszt
  • 1 dkg őrölt paprika
  • 10 dkg reszelt trappista sajt (lehet füstölt sajttal keverve)
  • 3 dl tejszín
  • kevés olaj
  • kevés só

Elkészítés:

A tepsit vagy jénait gyegén beolajozom. A lisztet a paprikával összekeverem, és a húsokat kicsit besózva beleforgatom, majd egymás mellé rakva rászórom a sajtot. Ezután ráöntöm tejszínt, majd alufóliával letakarva gyenge tűznél kb. 30 percig sütöm, azután fólia nélkül készre pirítom. Bármilyen körettel tálalható.

SAJTOS TEJSZÍNES, KRUPLIVAL EGYÜTT

  • 1 kg sertéskaraj, tarja
  • 1 kg mirelit hasábburgonya
  • 4-5 dl tejszín 30%-os
  • 35-45 dkg trappista sajt
  • kb.15 dkg Rama
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő

 

  1. A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  3. Egy nagyméretű tepsit (én a gáztepsiben szoktam készíteni) margarinnal kikenünk.
  4. A hússzeleteket belerakjuk sorban. Ide-oda még tehetünk rá egy kis margarint, alufóliával lefedjük, és sütőbe tesszük, nem kell teljesen megpuhulnia.
  5. Addig megreszeljük a sajtot. Hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint teszünk hozzá ételízesítőt. Összekeverjük.
  6. A húst kivesszük a sütőből,amikor kb.félig van megpuhulva, a fóliát levesszük, ráöntjük a mirelit hasábburgonyát. Nem szabad felengednie, úgy ahogy van, fagyasztott állapotban beterítjük vele a húsokat.
  7. Erre öntjük a tejszínes sajtos massza keverékének a felét. Visszatesszük a sütőbe.
  8. Amikor már megpuhul a burgonya is és elolvadt rajta a sajt, akkor hozzáöntjük a maradék tejszínes keveréket!
  9. Visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, és készre sütjük!

sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés 50 perc

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 12
Heti: 80
Havi: 207
Össz.: 13 281

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Molnár Család WEBoldala - © 2008 - 2024 - molnar-csalad.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »